четвер, 31 січня 2013 р.






31 січня 2013 року відбулося засідання членів бізнес-клубу на тему: "Зміст підприємництва. Культура підприємництва. Службовий етикет" Члени клубу визначили основні ознаки підприємницької діяльності, з'ясували зміст понять "культура підприємництва" та "службовий етикет". Було зазначено, що важливу роль у функціонуванні підприємства фірми відіграє культура підприємництва. Вона не тільки забезпечує високий престиж підприємству, а й сприяє підвищенню ефективності виробництва, поліпшенню якості продукції та послуг, а отже й збільшенню прибутків.
Не секрет, що на роботі кожна людина є об´єктом уваги колег, відвідувачів, які звертають увагу на її привітання, уміння запитувати, слухати, виявляти пошану до інших тощо. Дотримання правил і вимог службового етикету є обов´язковим для всіх: і керівників, і підлеглих. Правила і вимоги службового етикету мають сприяти створенню здорового морально-психічного клімату та піднесенню настрою, підвищенню продуктивності праці. Члени бізнес-клубу, працюючи в групах, розробили певні правила службового етикету як для керівників, так і для підлеглих. Було зазначено:
КЕРІВНИКОВІ:
- вчитися заохочувати підлеглих;
- вміти визнавати свої помилки;
- вчитися бути справедливим;
- бути доброзичливим
СПІВРОБІТНИКАМ:
- володіти загальною культурою;
- поважати людську гідність колег;
- не лицемірити, не брехати;
- бути ввічливими;
- свої негаразди, прикрощі залишати за межами установи;
- бути доброзичливими, тактовними, делікатними.  
Службовий етикет передбачає і правила поведінки з клієнтами та партнерами по бізнесу, а також передбачає стосунки з іноземцями. Для ділового спілкування з ними потрібно добре знати звичаї, традиції країни, представником якої є ваш партнер, а також прийняті там правила етикету. Усе це сприятиме надійним і довготривалим взаєминам із клієнтами, зростанню прибутків фірми. Більш детальну інформацію про стилі керівництва та особливості ділового спілкування члени клубу отримають на тренінгах, які проведе психолог проекту Леся Валеріївна.

Немає коментарів:

Дописати коментар